• Eiffel Tér Irodaház


  iroda. zöld. közösség


 • Eiffel Tér Irodaház


  BREEAM minősített, zöld irodaház


  Budapest központjában


 • Eiffel Tér Irodaház


  Díjnyertes, impozáns épület


  kiváló közlekedéssel


2016-10-06

TERASZ BUDAPEST 2016 díj a Zsiráfnak

Budapest Főváros Önkormányzata és a BVA Budapesti Városarculati Nonprofit Kft. idén is meghirdette pályázatát TERASZ Budapest 2016 címmel. Három kategóriában – terasz, kerthelyiség/tetőterasz, pop-up – volt elnyerhető a „TERASZ Budapest 2016” cím. Örömmel értesültünk arról, hogy a szakmai zsűri pop-up kategóriában az Eiffel téri Zsiráf kertnek ítélte a díjat.

 

A városi élet fő színterei a közterek. A rajtuk megjelenő különböző használatok jelentik a városi élet motorját, melyek tradicionális megjelenési formái közé tartoznak a kávéházak, éttermek, sörözők és más vendéglátó egységek kültéri fogyasztóterei. Ezek a publikus és fél publikus terek lehetőséget adnak a találkozásra, a közösségi használatra a szabad ég alatt, hozzátartoznak az egészséges, pezsgő városi mindennapokhoz. A vendéglátók kitelepülési szándéka az elmúlt években növekedésnek indult; Budapest nyári és téli városképének egyre markánsabb elemévé válnak a vendéglátó teraszok és kerthelyiségek. A különböző dizájnú és minőségű fogyasztóterek meghatározó szerepet játszanak a városlakókban és turistákban kialakuló Budapestről alkotott képben. A pályázat célja az volt, hogy a teraszok és kerthelyiségek sokszínű palettáján az általános minőségi színvonal emelkedését ösztönözze, követendő jó példákat állítva irányt mutasson, és reflektorfénybe helyezzen olyan színvonalas vendéglátóhelyeket, amelyek megjelenése tovább javítja Budapest városképét, a főváros arculatát.

 

Ennek keretében gratulálunk a szervezőknek, hogy ötletes, színvonalas kialakításukkal hozzájárultak az Eiffel Tér és Budapest jó megítéléséhez, miközben jelenlétükkel felpezsdítették a Tér életét. Zsiráf kert tavasztól ismét várja kedves vendégeit.

 

Archívum