• Eiffel Tér Irodaház


  iroda. zöld. közösség


 • Eiffel Tér Irodaház


  BREEAM minősített, zöld irodaház


  Budapest központjában


 • Eiffel Tér Irodaház


  Díjnyertes, impozáns épület


  kiváló közlekedéssel


2015-09-07

Eiffel Kert – új street food park a Nyugati pályaudvar mellett

Budapesten az elmúlt években felfutó utcai vendéglátás rajongóinak a Kazinczy utcai Street Food Karaván után hétköznapokon a Nyugati pályaudvar melletti Eiffel térre is érdemes benézniük, mivel az augusztus végi tesztüzem után már élesben is várja őket az Eiffel Kert kínálata.

A jó idő reményében október végéig működő újabb street food központ, átmeneti jellegét hangsúlyozandó, a változatos étkek változékonysága mellett teszi le a voksát. A különböző amerikai, európai és ázsiai konyhák könnyen és gyorsan fogyasztható ételeit kínáló vállalkozások ugyanis a tervek szerint időről időre váltják egymást a Nyugati pályaudvar és a posta között megbújó, aprócska parkosított területen.

Az állandóságot az elmúlt egy hétben egyelőre a Városligetből megismert Pántlika Bisztro hamburger, pulled pork és italkínálata jelenti, de még néhány napig itt parkol a Shrimpy Food Truck is tengeri fogásaival és folyamatosan frissülő napi kínálatával. A héten a Butcher’s Kitchen is megnyitotta kitelepülését, ők az Élesztő kézműves söreivel oltják az ide betérők szomját és a Kolbice tölcsérbe vagy buciba töltött húsrudacskáival is lehet már találkozni a padsorok szélén.

Az egészséges desszertről az étkezés végén a Yogurt Utca gondoskodik, míg az italkínálatot minőségi pálinka- és borválasztékával a Kockás teszi teljessé. Ez azonban nem minden, hiszen, megfordult már az Eiffel Kertben a BudDog és a Borkas kocsija, a közeljövőben pedig a Burger’s Bar feltűnése is várható.

Az életek széles választékát a szervezők körültekintően válogatták meg, így odafigyeltek a vegetáriánusok és a gluténmentes ételeket fogyasztók igényeire is. Emellett a gasztronómiai élmény fokozására alkalmanként hangulatos zenei eseményeknek is helyet ad az Eiffel kert, a sort szeptember 2-án Patricio Beaza, Ursu Gábor és Horváth Misi latinos koncertje nyitotta meg. A parkos, nyugalmas közeg, a színes lámpák fényénél az esti órákban is jó hely az ücsörgésre, beszélgetésre, a közönség este 10-ig mindenképp talál magának valami finomságot.

Forrás: www.budapestinfo.hu

Archívum